The Sorrows of Young Werther - J.W. von Goethe

Pozn. autora: Werther ma inšpiroval už dávnejšie, a tak som mu napísala list, v ktorom mu pomáham prekonať zlomené srdce. A to máme spoločné

„Keby nebolo spomienok, človek by nevedel, že raz bol i šťastný.“ spomienka -W. Goethe




                        
Milovaný Werther♥,
píšem Ti z môjho obľúbeného miesta - mojej izby.Šálka horúcej kávy kokosovej príchute sa mi chladí pri nohách. Tóny ~ The Smiths - Is it really so strange?~ mi prúdia do uší a zostávajú vo mne. 
Stále čítam Tvoj list. Od vtedy ako prišiel sa z toho stal môj malý rituál. Mrzí ma to. Veľmi ma to mrzí. Oh, ako rada by som Ti pomohla. Lottu poznám len z Tvojich listov a viem ako sa cítiš, ver mi.Možno nedokážem zaplátať Tvoje zlomené srdce, ale aspoň sa o to pokúsim♥
Listy na stromoch už nie sú zelené.Presne povedané, majú ďaleko od zelenej. Sú oranžové, hnedé, žlté, červené. Priam hýria farbami. Vonku veje chladný vánok, ktorý berie mojej koži všetko to teplo, ktoré sa na mňa prilepilo počas leta. A moja termoregulace je na bode mrazu. Áno, všade mám fliačky od zimy, ale vieš, ktorá spomienka ma drží v teple po celý ten čas?
~Ležíme v hamake. hviezdy svietia. Je nám neskutočná zima. Trasieme sa. Prisahám, že mám zmrznutý mozog lebo mám halucinácie. Tri hodiny ráno, čakáme na východ slnka. Namiesto toho sa nám naskytne pohľad na "3 am moonlight". A myšlienka teplého domáceho kakaa nás drží pri živote.~
Spomínaš si na tú noc? Lebo ja si viem vybaviť každý jeden detail, a bohužiaľ aj tú zimu uprostred leta.

Možno sa pýtaš prečo Ti píšem o noci, na ktorú by každý normálny človek najradšej zabudol, ale ja som Sia a to už niečo znamená. Týmto pochabým opisom Ti chcem povedať, že aj keď sú naše srdcia zlomené alebo s veľkými trhlinami , ktoré vyzerajú ako veľké čierne diery, stále sú tu momenty, pre ktoré sa oplatí žiť a smiať, ktoré sa oplatí prežiť znova (ak nepočítame hamaku a noc strávenú niekde uprostred lesa). Je ešte toľko okamihov, ktoré sme si sľúbili, že naplníme.

Zlomené srdcia sa nezahoja nikdy,ale môžeme ich aspoň ošetriť, nech sa do nich nedostane špina. Pomôžem Ti. Viem,nie je to veľká výhra mať vo svojom živote líšku, ale je to vždy lepšie ako nemať nikoho.
Lotta je Tvoja hviezda. Tvoj vesmír, ale ako bytosť, ktorá Ťa chce chrániť, musím sa s Tebou podeliť o svoju skromnú teóriu o veľkosti magických bytostí a ich láske.
~Si moc veľký pre tento svet. Lotta je veľká pre tento svet. A spolu ste priveľkí, nie len pre tento svet, ale aj pre celý vesmír.~ A to je možno dôvod prečo Vám vesmír nedovolí byť spolu. Bojí sa, že príde o svoju veľkoleposť, o svoje kúzlo. A aj keď to nie je fér, musíme s tým nejak súhlasiť.
Musíme sa s tým popasovať. Ty sa musíš s tým popasovať.No nezabúdaj, nikdy nie si na tom sám. Vždy som tu s Tebou. Nech sa deje čokoľvek. Je mi jedno aký veľký problém budem musieť riešiť. Nech je to aj stopovanie zlodeja, ktorý Ti ukradol zo záhrady jedinú ružu alebo noci kedy nebudeš môcť spať pretože Lotta zavítala do Tvojej mysle a Ty budeš preklínať celý svet, pretože Ti nechce dopriať moment lásky...
Oh Werther, som tu. A vždy budem. Mňa sa nezbavíš. Som totiž ako burina aj keď ma vytrháš o chvíľu Ti budem chýbať, pretože Ty jednoducho miluješ keď môžeš pracovať v záhrade.

A tak ako mi Elvis spieva posledné slová ~ Are you lonesome tonight~ tak sa mi míňajú riadky, ktoré by trebalo ešte zaplniť. Lúčim sa teda s Tebou, pretože už nemám miesto, Elvis je zachrípnutý a fialové fliačky zimy pokrývajú moje ruky.Nezúfaj. Vždy je tu niekto kto Ťa má rád za všetkých okolností. Niekedy priateľstvo znamená viac než láska. A máš ešte jedno šťastie. S Lottou žijete pod rovnakou oblohou. Predstav si, že jeden z Vás by bol mimozemšťan.
Možno sa Vás vesmír až tak veľmi nebojí. A to je dôvod na úsmev. Nikdy nevieš čo sa môže stať zajtra, a tak nezúfaj. Zajtra vyjde slnko a my to môžeme skúsiť znova.


The Smiths - Is it really so strange?
Elvis Presley - Are you lonesome tonight?
Birdy - Wings
Guns ´N´Roses - November rain
Finding Hope - 3 am 
Sufjan Stevens - Mystery of Love
Vance Joy - Call  if you need me 
Kodaline - High hopes
Paloma Faith - Only love can hurt like that


- All the love, Sia 





Komentáre

  1. Eventhough my heart is bleeding right now, I feel a bit better after reading this. I feel like Werther. I can´t see any happiness in this world, nor righteousness. My mind is literally fucked up. But I still live because of this. Because of people like you Sia. I can´t thank you enough. Stay awesome sunshine!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu